Mostovci za inicijativu "Odlučujmo zajedno" prikupili 410.533, a za "Dosta je" 409.219 potpisa

“To nije politička, već moralna pobjeda svih koji su bili dio te inicijative”

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

“Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”, ukidanje COVID potvrda i stožera te zahtjevanje dvotrećinskog odlučivanja u Saboru o epidemiološkim mjerama, inicijative su Mostovaca koji su danas Hrvatskom saboru predali potpise u 82 kutije, piše 24 sata.

Mostovci su na Twitteru objavili točan broj potpisa po inicijativama. Za inicijativu “Odlučujmo zajedno” skupili su 410.533 potpisa, a za “Dosta je” ukupno 409.219 potpisa. 

Nikola Grmoja je rekao kako to nije politička, nego moralna pobjeda svih koji su bili dio te inicijative.

Potpisi su predani predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, koji je objasnio daljnju proceduru.

– Evo koja je procedura: nakon primopredaje, formirano je zajedničko povjerenstvo Sabora i inicijative koje će uputiti na Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav – održat će sjednicu i uputiti Vladi potpise, nakon čega Vlada vraća predsjedniku Sabora informaciju o tome postoji li dovoljan broj potpisa. Ako postoji, predsjednik Sabora Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav šalje izvješće Vlade, nakon čega Odbor plenarnoj sjednici upućuje zaključak da se provede referendum ili zatraži od Ustavnog suda da ocijeni jesu li referendumska pitanja u skladu s Ustavom – kazao Jandroković i dodao kako očekuje ocjenu ustavnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter