Kako je to moguće, tko je tu lud?

Karabatić ima koronu, ali mu je dozvoljeno da igra na Euru ‘jer ima visoku razinu antitijela’

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

Nikola Karabatić bio je pozitivan na testu za koronavirus nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali mu je EHF bez obzira na to dozvolio da igra protiv Islanda u subotu, piše makedonski portal 24rakomet, a prenosi Index

Iz EHF-a su Makedoncima objasnili da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio koronu u prosincu, pa ne predstavlja opasnost po okolinu jer ima visoku razinu antitijela. 

– Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati – odgovorili su.

Karabatić je prvi put pozitivan test imao 22. prosinca 2021. godine, a testirao se nakon što je osjetio simptome koronavirusa. Nakon pozitivnog testa propustio je dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Strasbourgu.

Karabatića će i dalje testirati i dozvoliti mu da igra ako mu se razina antitijela ne smanji. Francuska ključnu utakmicu igra večeras od 20.30 sati protiv Crne Gore, koju Francuska mora dobiti, budući da je izgubila od Islanda, koji je pobijedio iako je zbog zaraze bio bez praktično kompletne prve momčadi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba