VATRENA STIHIJA: Požar u Pustodolu Orehovečkom uzrokovao štetu od nekoliko stotina tisuća kuna

JUNAK GORIČKI: Vatrogasac hodao po gorućem krovu s motorkom u ruci i raskrivao mjesta kroz koja se gasilo

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

U nedjelju, 23. siječnja oko 10.25 sati na stambenom objektu u Pustodolu Orehovečkom izbio je požar na dimnjaku. Kako kažu iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, zbog požara je došlo uslijed prijenosa topline zidovodne cijevi na drveni okvir prozora, a koji se proširio na konstrukciju krova što je uzrokovalo veliku štetu na krovištu i tavanskom dijelu kuće u vlasništvu sedamdesetogodišnjaka.

Požar se proširio na drvenu građu kojom je kuća obložena, a potom i na drvenu konstrukciju krovišta. U požaru je izgorjela krovna konstrukcija i tavanski dio kuće, a u prizemnom dijelu kuće začađili su se zidovi.

– Dolaskom vatrogasaca na mjesto intervencije zatečen je požar čitavog krovišta u razbuktaloj fazi. Uz unutarnju i vanjsku navalu vatrogasci su morali raskrivati krov i odstranjivati ogradu i rogove jer je vatra zahvatila, uz grede i rogove i potkrovne daske te je čitavo krovište gorjelo ispod pokrova – crijepa, kao i materijal odložen na tavanu. Na žalost vatra je učinila veliku materijalnu štetu na objektu. Uz Zagorsku javnu vatrogasnu postrojbu iz Zaboka koja je bila s navalnim vozilom i pet vatrogasaca, požar je gasio Središnji DVD Bedekovčina s auto cisternom, velikim i malim navalnim vozilom te 15 vatrogasaca i Mjesni DVD Brestovec Orehovički i Orehovica s navalnim vozilima i po pet vatrogasaca – rekao je predsjednik DVD-a Bedekovčina, Željko Odak.

Odak je ističe kako je, tijekom gašenja požara, bilo potrebno mnogo hrabrosti i požrtvovnosti te istaknuo svog zamjenika, Andriju Goričkog koji je hodao po gorućem krovu, raskrivao mjesta kroz koja je gasio, te motorkom rješavao nagorene rogove.


Požar su u 13.40 sati ugasili pripadnici ZJVP-a Zabok, DVD-a Orehovica, DVD-a Bedekovčina i DVD-a Brestovec Orehovički, a kako doznajemo iz PU KZŽ šteta je nekoliko stotina tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba