"Darujte krv, očuvajte život"

GDCK Donja Stubica od sutra organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

Ozljede i bolesti ugrožavaju ljudski život, a krv je često nezamjenjivi lijek koji se ne može proizvesti na umjetan način. Svi su ljudi potencijalni primatelji krvi.
Potrebe za krvlju i dalje su pojačane, stoga Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb, organizira prvi ovogodišnji ciklus akcija dobrovoljnog darivanja.
Akcije će započeti u utorak s početkom u 14 sati u Sportskom centru u Gornjoj Stubici. Toga dana krv možete dati sve do 18 sati, a u srijedu u prostoru Doma kulture u Donjoj Stubici od 12 do 14.30  te od 15.30 do 18 sati.
Idućeg dana, u četvrtak, akcija će se održati od 12 do 14 te od 15 do 18 sati u Kongresnoj dvorani Hotela “Zagi” u Oroslavju, a u petak u prostoru Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici krv možete darovati od 13 do 14.30 te od 15.30 do 18 sati.
– Priključite se velikoj obitelji humanitaraca i odazovite na akciju darivanja krvi. Ne zaboravite ponijeti osobnu iskaznicu, ukoliko je potrebno i naočale za popunjavanje upitnika i pridržavajte se svih propisanih mjera zaštite – udaljenost dva metra između osoba, dezinfekcija ruku, zaštitna maska – poručuju iz GDCK-a Zlatar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba