IPAK OBRAT: Ivan Čermak odustao od kupnje Toplice Hotela, tvrdi da se samo 'malo interesirao'

“Ako se nekome isplati nek’ krene u posao, ali mi nećemo, imamo druge investicije”

Objavljeno: 24.01.2022.

Nakon našeg subotnjeg članka o petoj sreći ‘Toplice Hotela’ u kojem smo pisali da je umirovljeni general HV-a, bivši ministar trgovine, brodogradnje i energetike, danas jedan od najbogatijih ljudi Hrvatske ozbiljno ‘zagrizao’ za kupnju objekta vrijednog preko četiri milijuna eura, danas ipak obrat- rekao nam je da nije zainteresiran za kupnju, a ukratko se osvrnuo i na poduže izjave Maria Rendulića, predsjednika poslovne asocijacije koja povezuje Kinu sa zemljama jugoistočne Europe, ‘CSEBA’.

– Mi smo se samo malo interesirali, ne kupujemo mi ništa. Rendulića neću komentirati. To niti je gospodarstvenik, niti je moralan čovjek, niti išta. Zaboravite što vam takvi tipovi govore, to su tipovi koji nigdje ništa nisu napravili. Ako se nekome isplati nek’ krene u posao, ali mi nismo zainteresirani za to uopće. Ja vam velim, nemam komentara i mi kao firma nismo zainteresirani. Mi smo to gledali malo, ali to nije to. Nije samo do hotela, treba investirati u cijelu destinaciju, a mi imamo druge investicije. Možda netko drugi hoće, možda je nekome to poželjno – rekao nam je Čermak.

Hotel je, dakako još uvijek na prodaju, a oglas za isto objavila je tvrtka Colliers na svojoj web stranici kojoj smo prošlog tjedna poslali upit. Podsjetimo, voditeljica odjela za investicijske transakcije u Colliersu, Klara Matić, licencirana agentica za nekretnine, koju smo upitali o zainteresiranim kupcima, obećala nam je odgovor o zainteresiranim kupcima čim dobije sve podatke od prodavatelja što je danas i učinila, nagovijestivši da zainteresirani investitori za kupnju ipak postoje.

– Hotel još nije prodan, ali smo u poodmakloj fazi. Trenutno imamo nekoliko zainteresiranih kupaca. Prednosti i potencijal nekretnine su veliki; zdravstveni turizam na bazi termalne vode u Krapinskim Toplicama ima dugu tradiciju i izvrsnu infrastrukturu. Krapinske Toplice su dobro poznato termalno lječilište i jedan od najljepših kutaka Hrvatskog zagorja. Ulaganje u stvarnu imovinu predstavlja izvrstan štit od inflacije i ulazak zemlje u Eurozonu, pa potom i u Schengen što će se pozitivno reflektirati i na ‘Toplice Hotel’, kao i na cijeli sektor Zdravstvenog turizma – rekla je Matić i dodala kako je Colliers imao strukturirani prodajni proces sa širokom i javnom marketinškom kampanjom počevši od rujna 2021. (mč)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba