JESTE LI ČULI ZA PROJEKT 'TREECELET"? Skupina mladih prodajom narukvica planira zasaditi milijun stabala

“Nas jednog dana neće biti ovdje, no što je s našom djecom? Želimo li im uistinu ostaviti takav planet?”

Objavljeno: 23.01.2022. zagorjeinternational

Oni su svjesni da šumske površine veličine 27 nogometnih igrališta svake minute nestaju s našeg planeta. Oni apeliraju i kroz svoju organizaciju ‘Treecelet’ dokazuju da ima nade za ovaj planet koji će, nastavi li se ovakav tempo, za 100 godina biti na rubu izumiranja.

Tko su oni?

Miha i Jaka, braća iz Slovenije koji su okruženi šumama, florom i faunom otkad znaju za sebe. Njihova svijest o pozitivnim i negativnim stranama industrije rezultirala je njihovim djelovanjem, ali kako i sami kažu – ne mogu sami. Tako je ovaj mladi dvojac odlučio pokušati izvršiti utjecaj na drastičnu promjenu funkcioniranja drvne industrije i redefiniranje njezinog značenja, slaganjem prioriteta. Tako se priroda i šume stavljaju na prvo mjesto, a produkt, odnosno proizvod, na drugo.

Cilj i misija

Njihov je cilj zasaditi milijun stabala uz pomoć online prodaje modernih narukvica. Za svaku kupljenu narukvicu zasadi se od 3 do 5 stabala, a svakim su zasađenim stablom sve bliži svojoj misiji – osigurati bolju budućnost planeta. U budućnosti svoj rad žele proširiti na svjetske razmjere. Brojke su dokaz da se njihov rad cijeni i potiče – do sada je zasađeno 355.465 stabala, a organizacija ima preko 30000 podupiratelja i preko 20.000.000 sljedbenika.

– Nas jednog dana neće biti ovdje, no što je s našom djecom? Želimo li im uistinu ostaviti takav planet? Zajedno smo jači. Zajedno radimo na promjenama – poručuju iz organizacije.

Ako biste i vi željeli dati svoj doprinos ljepšoj i zelenijoj budućnosti, kliknite ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba