Počela je crowdfunding kampanja za uređenje Kina Martin

Želite da se u Klanjec vrati kino? Pomozite vlasnicima Kuće Klajn u prikupljanju sredstava za obnovu!

Objavljeno: 22.01.2022. zagorjeinternational

Vlasnici umjetničke rezidencije Kuća Klajn, Dunja Bovan i Jerko Marčić, pokrenuli su ovog tjedna crowdfunding kampanju kojom žele prikupiti iznos od 57.000 eura, odnosno 375.000 kuna za obnovu i opremanje multifunkcionalne dvorane u Kući Klajn.
Dvorana nekadašnjeg Kina Martin postat će tako, nakon uređenja, dvorana za izvedbe, probe, filmske projekcije, edukativne programe, treninge i seminare, a služit će korisnicima Kuće i lokalnoj zajednici. Uz veliku volontersku pomoć prijatelja, Udruga “Kućni kolektiv” i vlasnici Kuće Klajn uložili su dosad gotovo 450.000 kuna u obnovu krova, električnih i vodovodnih instalacija na prvom katu, opremanje spavaćih soba i prostora za rad u kući u kojoj je nekad bilo klanječko kino, a Klanjčani je i danas zovu “starim hotelom”. Dio tih troškova sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija.
Za sljedeći korak u obnovi, a to je rekonstrukcija i opremanje dvorane bivšeg Kina Martin, trebaju financijsku pomoć građana. Cilj im je stvoriti udoban prostor za kreativno stvaranje te tehnički i funkcionalno opremljenu dvoranu, kako bi se kino nakon zatvaranja 2004. godine, ponovno vratilo u Klanjec.
U crowdfunding kampanju za uređenje Kina Martin možete se uključiti putem Kickstarter platforme, a sve detalje možete naći na linku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba