GORNJI KNEGINEC: Nove brojke se ne poklapaju s pravim stanjem stvari

KANIŠKI: Javljaju nam se mještani koji tvrde da nisu popisani niti im je netko ostavio obavijest da ih je posjetio zbog popisa

Objavljeno: 22.01.2022. zagorjeinternational

Općina Gornji Kneginec prema prvim rezultatima najnovijeg popisa stanovništva provedenog krajem prošle godine broji ukupno 4920 stanovnika te 1667 kućanstava. Iako svjestan da je došlo do pada broja stanovnika, načelnik Goran Kaniški sumnja da popis nije proveden temeljito te da njime nisu obuhvaćeni svi žitelji, piše portal Varaždinske-vijesti.hr.

– Prema prvim rezultatima popisa, evidentna je razlika u broju kućanstva jer je konstatirano da ih sada ima 1667, a Općina putem sustava komunalne naknade ima registrirano 1856 privatnih kuća. Ne vjerujem da bi netko plaćao komunalnu naknadu za nešto što u biti ne postoji. Radi se o razlici od 189 kućanstava. Osim navedenog, javljaju nam se i mještani koji tvrde da nisu popisani niti im je netko u poštanskom sandučiću ostavio obavijest da ih je posjetio u svrhu popisa stanovništva – rekao je načelnik Kaniški.

Načelnik je rekao i da se smanjio broj stambenih jedinica bez valjanog razloga.

– Kada promatramo ukupan broj stambenih jedinica također je došlo do smanjenja, s 2932 na 2893, a svjedoci smo da se godišnje izda 30-tak novih građevinskih dozvola, da se te obiteljske kuće stvarno i grade ili su već izgrađene. Isto tako rušenja postojećih stambenih objekata nije bilo. Od kuda onda smanjenje broja stambenih jedinica? O svemu od navedenog, po prikupljanju svih činjenica ćemo izvijestiti Državni zavod za statistiku te zatražiti da, ukoliko postoji zakonska mogućnost, provedu nadzor provedenog popisa – naveo je Kaniški u svojoj reakciji na obavljene rezultate posljednjeg popis stanovništva u RH. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba