Imat će veliku dvoranu, blagovaonicu, sanitarni čvor, peć i terasu

U Hrašćini će se graditi čak dva nova društvena doma

Objavljeno: 21.01.2022. zagorjeinternational

Na području općine Hrašćina planira se izgradnja čak dva nova društvena doma i to u mjesnim odborima Hrašćina i Gornji Kraljevec, javlja Radio Zlatar.

Preneseno je vlasništvo stare škole sa Županije na Općinu kako bi se mogla izraditi projektna dokumentacija, za što je od Ministarstva regionalnog razvoja dobivena pomoć od 100 tisuća kuna.

Načelnik Branko Tukač rekao je da su radovi započeli rušenjem zgrade stare škole, na čijem mjestu će biti sagrađen novi društveni dom. Iskopani su temelji veličine 12×14 metara koji su zaliveni betonom, a nasipan je i kameni materijal, za što je ukupno utrošeno 240.000 kuna. Druga faza radova očekuje se na proljeće, kada je u planu prijava projekta na dostupni natječaj.

Dom koji će ukupno stajati oko 900.000 kuna, imao bi oko 70 četvornih metara veliku dvoranu za sastanke, priredbe i druženja, blagovaonicu i sanitarni čvor, prostor za peć na pelete te natkrivenu vanjsku terasu.

Sličan će se dom, otkrio je načelnik, graditi i u mjesnom odboru Kraljevec, a za kojeg je već u pripremi i projektna dokumentacija. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba