Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji

Za 61 učenika s teškoćama u razvoju osigurano 58 pomoćnika u nastavi

Objavljeno: 20.01.2022. zagorjeinternational

Međimurska županija je i ove školske godine nositelj projekta ”Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji”, a koji se provodi od 2014. godine u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” temeljem poziva ”Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.”

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.718.108 kuna od čega je 90 posto bespovratnih sredstva, a 10 posto sufinancira Međimurska županija kao nositelj projekta. Cilj projekta je pružanje potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija da bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Uz pomoć pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika, učenicima s teškoćama u razvoju pruža se neposredna potpora i pomoć tijekom odgojno-obrazovnog procesa, olakšava im se komunikacija i integracija u razredne odjele te se tako unapređuje kvaliteta njihovog obrazovanja. Projekt traje do devetog mjeseca 2022. godine.

Putem projekta zaposleno je 57 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik koji pružaju neposrednu pomoć i podršku 61 učeniku s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 5 srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija. Prije početka rada s učenicima, pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik završili su propisano osposobljavanje te dobili potvrdu o završenom programu.

Škole uključene u projekt kao projektni partneri su: OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter