USKOK i policija otkrili tko pomaže ubojicama Ive Pukanića, Nike Franjića te sina direktora Petrola Juraja Bajde

Uhićeni zaposlenici zatvora u Lepoglavi jer su prokrijumčarili mobitele osuđenim ubojicama

Objavljeno: 20.01.2022. zagorjeinternational

Više je osoba uhićeno od strane USKOK-a i policije zbog sumnji da su Amiru Mafalaniju, koji je osuđen zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te Armendu Musliuju, osuđenome zbog otmice i ubojstva sina direktora Petrola Juraja Bajde, u lepoglavskom zatvoru dostavljali mobitele, SIM kartice te USB-ove.

Jutarnji.hr neslužbeno doznaje da je uhićeno dvoje zaposlenika zatvora u Lepoglavi, a radi se o stručnjacima koji su bili zaposleni u Odjelu tretmana kaznionice. Uz navedeni dvojac, kao poticatelji su također osumnjičeni i Mafalani i Musliu te određeni članovi njihovih obitelji za koje policija sumnja da su mobitele i SIM kartice preko navedene dvojice službenika slali u zatvor.

Iz USKOK-a su jučer poručili da u ovoj fazi nisu u mogućnosti iznositi nikakve informacije.

Inače, Mafalani je jedna je od šest osoba pravomoćno osuđenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića koji su ubijenih u napadu eksplozivnom napravom u listopadu 2008. godine.

Zbog manje uloge u organizaciji navedenog ubojstva, Mafalani i Luka Matanić su dobili zatvorske kazne u trajanju od 15 godina, a u presudi je navedeno da je njihova uloga bila praćenje Pukanićeva kretanja po Zagrebu s ciljem biranja mjesta likvidacije.

U tom su slučaju, osim njih, osuđeni i kum Sretena Jocića poznatog pod nadimkom “Joca Amsterdam“ Slobodan Đurović kao naručitelj (23 godine zatvora), izvršitelj ubojstva, bivši pripadnik Crvenih beretki Željko Milovanović (40 godina zatvora), njegov pomagač iz Srbije Bojan Gudurić (30 godina zatvora) i Robert Matanić (35 godina zatvora).

Svi osim Milovanovića koji kaznu odslužuje u Srbiji, zatvorske kazne odslužuju po hrvatskim zatvorima. Također, Robertu Mataniću kazna je prekinuta jer ga je u lepoglavskom zatvoru napao drugi zatvorenih i pritom ga teško ozlijedio.

Armend Musliu zbog svog je nedjela inače osuđen na 30 godina zatvora.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba