ZAVRŠEN POLICIJSKI OČEVID: Evo kako je točno došlo do nesreće u Klokovcu, u kojoj je život izgubio 34-godišnji M.S.T. iz Krapine

Pri pretjecanju se sudarili BMW i Porsche, sletjeli s ceste, nesretnici pri prevrtanju ispali iz BMW-a, a suvozač završio u potoku, gdje ga je auto poklopio

Objavljeno: 21.01.2022. Alen Brodar

Završen je policijski očevid teške prometne nesreće koja se u četvrtak oko 00.30 sati dogodila u Klokovcu kod Krapinskih Toplica, u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji M.S.T. iz Krapine, dok je teško ozlijeđen 31-godišnji G.P., inače pripadnik Interventne jedinice policije iz Zlatara, koji je u tom trenutku bio van službe.

Do nesreće je došlo jer 31-godišnjak, upravljajući BMW-om X5, nije prilagodio brzinu stanju kolnika i uvjetima na cesti, uslijed čega je u zavoju prešao na lijevu stranu kolnika, u trenutku kad ga je s njegove lijeve strane pretjecao Porsche Taycan, kojim je upravljao 27-godišnji K.P.. Pritom je došlo do udara lijeve bočne strane BMW-a u desnu bočnu stranu Porschea, a potom je vozač Porschea, izbjegavajući jači sudar, lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Pritom je došlo do zanošenja oba automobila po kolniku.

BMW je sletio van kolnika na livadu, zatim udario u kosinu odvodnog kanala, što je prouzročilo prevrtanje vozila po livadi, zbog čega su iza auta ispali i vozač G.P. (31) i suvozač M.S.T (34).

Nesretni suvozač ispao je iz auta u potok ispunjen vodom te ga je poklopio BMW i prikliještio ga. On je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao, dok je vozač zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je hitno prevezen u OB Zabok, a potom u KBC Sestre milosrdnice. Mrtvo tijelo 34-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju.

Porsche je nakon zanošenja također sletio van kolnika, pri čemu je udario u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa, nakon čega je ‘preletio’ odvodni kanal i zaustavio se na livadi. Osim vozača, 27-godišnjeg K.P., u vozilu si bili i 24-godišnji T.P. i 31-godišnji T.T., a sva trojica zadobila su lakše tjelesne ozljede te su prevezena u OB Zabok.

Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Zagreba. Od 1.10 do 13.20 sati za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno, uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba