Općina Bednja za projekte i programe svojih udruga osigurala 122.000 kuna

Poljak: Zajedno s našim udrugama stvaramo bolju i ljepšu sredinu!

Objavljeno: 20.01.2022. zagorjeinternational

Općina Bednja će i ove godine financirati programe i projekte svojih udruga za što je u svom proračunu osigurala čak 122.000 kuna. Riječ je o programima i projektima udruga koji su od interesa za opće dobro, a kako ističe načelnik Damir Poljak, Općina je oduvijek pridavala veliku pažnju civilnom društvu koje ispunjava društvene potrebe stanovnika.

– Općina Bednja oduvijek je podržavala rad svojih udruga, a tako će biti i dalje. Ovim potporama nastojimo im olakšati provođenje projekata kojima ostvaruju javne potrebe naših mještana te istovremeno pridonose razvoju i napretku naše Bednje. Općina će im i dalje biti partner kako bismo zajedno stvarali bolju i ljepšu sredinu u kojoj će naši stanovnici imati dostupan sav potreban društveni sadržaj jer time podižemo kvalitetu njihovih života – poručio je načelnik Poljak uz poziv udrugama na prijavu na javni poziv.

Prihvatljivi programi i projekti odnose se na zaštitu i promicanje baštine bednjanskog kraja, promicanje kulturnog stvaralaštva djece i mladih, poticanje kulturnog amaterizma, unaprjeđivanje kvalitete života i životnih vještina stanovnika, razvoj turizma, sport, obrazovanje, zaštitu okoliša te izgradnju kapaciteta i ostale djelatnosti udruga. Za svoje projekte udruge mogu dobiti do 4000 kuna, dok je za programe moguće ostvariti do 15.000 kuna.

Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka ove godine, a detaljnije informacije o javnom pozivu dostupne su na službenoj web stranici Općine Bednja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter