'Pao' u policijskoj sačekuši kod Čakovca

Dobio osam mjeseci zatvora jer je kupio kilogram i pol duhana – od bivše supruge

Objavljeno: 20.01.2022. zagorjeinternational

Međimurec Vladimir (60) ovih je dana osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je u listopadu prošle godine od bivše supruge Sanele (42) kupio kilogram i pol rezanog duhana za 300 kuna, a ‘pao’ je u policijskoj sačekuši u blizini Čakovca. Njegova bivša supruga dobila je osam mjeseci rada za opće dobro, prenosi Index.hr.  

U presudi stoji da je “prvookrivljeni Vladimir neovlašteno kupio robu čiji je promet ograničen, a drugookrivljena Sanela neovlašteno prodala robu čiji je promet ograničen, pa su time počinili kazneno djelo protiv gospodarstva, nedozvoljenom trgovinom”.

Muškarac je priznao počinjenje djela za koje ga se teretilo te rekao da je te večeri doista od bivše supruge kupio 1,5 kilograma duhana, kojeg je platio 300 kuna.

– Duhan je bivša supruga uzela u sobi te sam ga ja odmah stavio u auto. Kad sam išao od nje, zaustavila me je policija. Bivša supruga se bavi prodajom duhana, nabavlja ga iz Sarajeva, a drži ga u kući u selu kod ljubavnika – posvjedočio je Vladimir.

Vladimirova bivša supruga Sanela za vrijeme ispitivanja nije željela iznositi obranu i cijelo se vrijeme branila šutnjom.

Presuda je u ovom slučaju nepravomoćna i postoji mogućnost da se bivši supružnici na nju žale, no otegotna okolnost im je u ovom slučaju bila ranija osuđivanost na uvjetne zatvorske kazne.

Inače, Vladimir je nezaposleni kuhar koji živi od 800 kuna socijalne pomoći te 420 kuna dodatka za invalidninu. Rastavljeni je otac troje djece. Njegova je bivša supruga Sanela također nezaposlena kućanica koja živi od 800 kuna socijalne pomoći i 600 kuna doplatka za djecu. Rastavljena je majka troje djece.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba