Poduzetničko gnijezdo OŠ Brestovec Orehovečki proslavilo pet godina uspješnog djelovanja

“O uspjehu ovog projekta svjedoči i činjenica da je cijela naša posljednja generacija osmaša upisala strukovne škole”

Objavljeno: 19.01.2022. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja pete godišnjice djelovanja školskog Poduzetničkog gnijezda, Osnovnu školu Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom posjetili su predstavnici Hrvatske obrtničke komore, odnosno, njen predsjednik Dragutin Ranogajec sa suradnicima, javlja Radio Zlatar.
Ranogajec je tom prilikom rekao da je vrijednost ovakvog oblika nastave djeu podučiti cjelokupnom procesu proizvodnje, od ideje do razvijanja proizvoda, te stvaranju novih vrijednosti, a da će HOK i dalje razvijati suradnju sa školom.
Ravnatelj škole Zdenko Kobešćak podsjetio je i na značaj podrške HOK-a još prije pet godina, prilikom osnivanja Poduzetničkog gnijezda. Dodao je da je cilj djecu naučiti da sami stvaraju i da jednog dana od svog rada mogu živjeti.
Za školu je specifično da se stalno oprema novim digitalnim tehnologijama, ima vlastitu radijsku postaju koja emitira program na internetskom radiju “Srce Zagorja“, a također ima i malu meteorološku postaju, čiji se podaci mogu vidjeti na platformi “Pljusak.com.“. Isto tako, drži se i do tradicije pa se i dalje u školi radi na održavanju školskog vrta, u dva se plastenika uzgaja povrće i voće, a priprema se i zimnica za školsku kuhinju.
Uspjeh projekta vidljiv je i u tome što je cijela posljednja generacija osmaša upisala strukovne srednje škole, kažu iz OŠ Brestovec Orehovički.
U sklopu ovog posjeta, Komora je učenicima uručila prigodne donacije alata i materijala za rad Poduzetničkog gnijezda i učeničke zadruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba