NAKON NOVOG DNEVNOG REKORDA POVELA SE JAVNA RASPRAVA: Izrael ukida covid potvrde?

MINISTAR FINANCIJA: U njima nema medicinske ni epidemiološke logike, štete ekonomiji i stvaraju paniku

Objavljeno: 19.01.2022. zagorjeinternational

Kako je u Izraelu u utorak zabilježen dnevni rekord novozaraženih koronavirusom (više od 65.000), njihov ministar financija Avigdor Liberman istupio je protiv covid potvrda, koje se u Izraelu zovu Zelene propusnice, piše The Jerusalem Post, a prenosi Index.

– Nema medicinske ni epidemiološke logike u Zelenim propusnicama. Ono što postoji je direktna šteta ekonomiji, dnevnom funkcioniranju i, dodatno, značajan doprinos stvaranju panike u javnosti. Radim zajedno sa svim dionicima kako bismo eliminirali Zelenu propusnicu i očuvali normalnu rutinu za sve nas – napisao je Liberman na Twitteru.

Pod režimom Zelene propusnice koja je trenutno još uvijek na snazi u Izraelu samo ljudi koji su cijepljeni, preboljeli ili testirani prethodnog dana (u zadnjih 72 sata u iznimnim slučajevima) imaju pristup nekim aktivnostima i objektima, i u nekim slučajevima, radnom mjestu.

S druge strane, sa širenjem omikrona, broj onih koji su zaraženi iako su cijepljeni ili već preboljeli virus naglo je porastao. Zdravstveni dužnosnici i stručnjaci, uključujući glavnog ravnatelja ministarstva zdravstva Nachmana Asha, rekli su da cijepljenje i oporavak i dalje nude određeni stupanj zaštite te da sustav covid potvrda treba zadržati. Međutim, također su priznali da bi u nekom trenutku to pitanje možda trebalo preispitati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba