Dobre vijesti iz Donje Stubice

Do kraja svibnja obnovit će se tri javne zgrade stradale u potresu

Objavljeno: 19.01.2022. zagorjeinternational

Nedjelju, 22. ožujka 2020. godine, Zagorci pamte po tri jaka potresa koja su, između ostaloga, zatresla i Krapinsko – zagorsku županiju. Marija Bistrica te Donja i Gornja Stubica bila su najteže pogođena područja, a premda će uskoro biti već dvije godine od potresa, obnova većinom stoji na istom mjestu, no iz Donje Stubice ipak stižu koliko – toliko dobre vijesti.

Naime, kako prenosi Radio Stubica, u okviru protupotresne obnove, do kraja svibnja obnovit će se tri zgrade. Kako je rekao gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, radi se o dvorcu Stubički Golubovec i Fellerovoj zgradi, za koje slijedi skoro potpisivanje ugovora o izvođenju radova, dok se za zgradu Pučkog otvorenog učilišta očekuje izbor izvođača do kraja veljače. Navedeno većinski financira europski Fond za solidarnost, kroz koji je za cijelu Hrvatsku predviđeno preko pet milijardi kuna, a rok za povlačenje financijskih sredstva završava krajem svibnja, do kada bi i radovi na sve tri zgrade trebali biti gotovi.

S druge strane, obnova stambenih objekata gotovo da se i nije pomaknula s mjesta. Kako je rekao gradonačelnik Gospočić, na području Donje Stubice tek je jedna kuća u završnoj fazi spremnosti konstrukcijske obnove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba