Općina Konjščina povećala broj stipendija, odobrene svima koji su se prijavili

Dodjeljuje se 14 učeničkih stipendija po 300 kuna i 17 studentskih po 400 kuna mjesečno

Objavljeno: 18.01.2022. zagorjeinternational

Komisija za dodjelu stipendija Općine Konjščina 13. siječnja 2022. donijela je zaključak o dodjeli novih stipendija. Tako se broj učeničkih stipendija koje iznose 300 kuna mjesečno uvećao za tri stipendije, a studentske u iznosu od 400 kuna za osam stipendija. Općina Konjščina sada isplaćuje ukupno 14 učeničkih i 17 studentskih stipendija.

Zaključkom općinske načelnice, Anite Curiš Krok, povećan je broj studentskih stipendija tako da su svi pristigli zahtjevi ostvarili pravo na stipendiranje, a sredstva će se osigurati u proračunu Općine Konjščina.

– S obzirom da je važeći pravilnik iz 2008. godine, s članovima Komisije dogovorena je ažurna izrada novog pravilnika kako bi dodjela sredstava bila pravednija, uzimajući u obzir socijalni status, izvrsnost, deficitarnost i pohađanje SŠ Konjščina, te ugrađivanje i stipendije za izvrsnost u sportu i stipendiranje učenika/studenata sa invaliditetom – poručuju iz Općine uz zahvalu članovima Komisije na sudjelovanju i konstruktivnim prijedlozima, a najviše na volji da novi pravilnik prilagode postojećim obrazovnim standardima i načelu pravednosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba