UHVAĆENI RECIDIVISTI: Vozili bez vozačke i pod utjecajem alkohola – neki i po peti put

Sva trojica uhićena, pa poslana u zatvor na hlađenje, jednom i privremeno oduzet automobil

Objavljeno: 17.01.2022. AB

U Zaboku je u petak oko 14 sati u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi prije stjecanja prava na upravljanje vozilima “B” kategorije, za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a također je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, s 1,28 promila. Nadalje, također je utvrđeno kako je unazad dvije godine već pet puta pravomoćno kažnjavan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, zbog čega je uhićen, te mu je privremeno oduzet osobni automobil. Zbog počinjenih prekršaja predan je na sud, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu u trajanju od 15 dana.

Dan kasnije je u Strmcu Humskom oko 22.30 sati zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi bez položenog vozačkog ispita, a također mu je, kao mladom vozaču, u organizmu izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola od 0,09 promila. Također je utvrđeno kako je već prošle godine pravomoćno kažnjavan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, zbog čega je uhićen. Zbog počinjenih prekršaja predan je na sud gdje mu je rješenjem izrečena novčana kazna u iznosu od 700 kuna te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 38 dana, na uvjet od jedne godine.


U nedjelju pak je, odmah iza ponoći, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak, za kojeg je utvrđeno kako vozilom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, a također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Daljnjim provjerama utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,00 promila te je, kako je unazad tri godine već pravomoćno kažnjavan za vožnju za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, uhićen. Zbog počinjenih prekršaja predan je na sud, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu u trajanju od sedam dana.
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba