Zahvaljujući Varaždinskoj županiji, sufinanciran projekt digitalne vidljivosti Srednje škole Novi Marof

RAVNATELJ ŽGANEC: Želimo se što bolje predstaviti učenicima koji traže kvalitetno obrazovanje u primjerenom ambijentu

Objavljeno: 17.01.2022. zagorjeinternational

Kako bi se što bolje predstavila učenicima i široj javnosti, te informacije o obrazovnom okruženju učinila što dostupnijima, Srednja škola Novi Marof pokrenula je projekt digitalne vidljivosti koje je sufinanciran zahvaljujući Varaždinskoj županiji.

– Odlučili smo se za projekt digitalne vidljivosti kako bi virtualna šetnja besprijekorno predstavila naše odgojno-obrazovno okruženje učenicima koji traže kvalitetno obrazovanje u primjerenom ambijentu. Na taj način će naši potencijalni učenici i njihovi roditelji lakše i brže doći do potrebnih informacija te ćemo predstaviti jedinstvenost i suštinu svoje lokacije i prostora. U sklopu projekta odrađeno je i panoramsko snimanje dronom u visokoj rezoluciji koje je implementirano i u virtualnu šetnju – naglasio je ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec.

Projektom je stvorena interaktivna virtualna turneja koja je unaprijeđena u “Google“ rezultatima pretraživanja i na verzijama radne površine i mobilne aplikacije “Google Maps“. Integracija virtualne šetnje na “Google Street View“ povećat će broj pregleda samog prostora.

Ujedno je obuhvaćena i moderna prezentacija Srednje škole Novi Marof kroz interaktivnu panoramu i prezentiranje točnih informacija potencijalnim učenicima i široj javnosti, kao i bolje pozicioniranje na internetskim tražilicama.

Za ovaj je projekt angažirana tvrtka digitalnih medija koja se bavi izradom virtualnih šetnji, a ostvarena je i suradnja s “Google“ certificiranim fotografima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba