Zahvaljujući dobivanju gotovo 600.000 bespovratnih kuna, Grad Zlatar osigurao produljeno radno vrijeme vrtića “Zlatarsko zlato“

“Projekt uključuje i implementaciju dodatnih programa za mališane, poput sportske i folklora te nova zapošljavanja”

Objavljeno: 17.01.2022. zagorjeinternational

Grad Zlatar je kroz projekt pod nazivom “3,2,1…Kreni!“ ostvario gotovo 600.000 bespovratnih kuna, koja su osigurana iz državnog proračuna (15 posto) te iz Europskog socijalnog fonda (85 posto), zahvaljujući čemu je u dječjem vrtiću i jaslicama “Zlatarsko zlato“ osigurano produljeno popodnevno radno vrijeme do 20 sati. Projekt također uključuje implementaciju dodatnih programa kao što su Dječje folklorno stvaralaštvo, Sportski program i Terapija igrom te će se nabaviti potrebna oprema, pohvalila se na Facebooku gradonačelnikca Jasenka Auguštan – Pentek.

– Posebni će se programi razviti za vrijeme trajanja projekta i verificirat će se u nadležnom ministarstvu, a uz osposobljavanje djelatnika vrtića za provedbu istih, ostvarit će se i preduvjeti za njihovu održivu provedbu. Također, u sklopu projekta će se provesti i zapošljavanje novih djelatnika, a zaposlit će se odgojitelj, kuhar/kuharica, spremač/spremačica, administrator te psiholog – najavila je gradonačelnica, dodajući da će se produljenim radnim vremenom omogućiti bolja ravnoteža obiteljskog i poslovnog života obitelji, a navedeni programi znatno će unaprijediti usluge u dječjem vrtiću.

Realizacija svih navedenih programa krenut će nakon potpisivanja ugovora o financiranju, a trajanje projekta je dvije godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba