Skandalozan slučaj iz Karlovca okvalificiran je kao narušavanje javnog reda i mira

Muškarac (51) uhvatio konobaricu (18) za stražnjicu, ona mu opalila šamar. SUD: Oboje ste krivi, morate platiti kaznu!

Objavljeno: 16.01.2022. AB

Prekršajnim nalogom sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Karlovcu s po 575,88 kuna kaznila je Karlovčanina E. M. (51) i djevojku S. K. iz Topuskog zbog remećenja javnog reda i mira, javlja Jutarnji.

U policijskom optužnom prijedlogu muškarac je bio prvookrivljeni, a ona drugookrivljena, za događaj koji se zbio 30. travnja prošle godine u jednom karlovačkom kafiću. Djevojka, koja je u to vrijeme imala tek 18 i pol godina radila je tamo kao konobarica, a muškarac je bio gost. U jednom trenutku ju je uhvatio za stražnjicu, a ona mu je “odvalila” šamar.

Za karlovački sud oni su jednako krivi, jednako su doprinijeli počinjenju prekršaja i morat će platiti jednake kazne.

– On je kriv jer je na javnom mjestu vrijeđao, omalovažavao moralne osjećaje građana na čin da je na terasi ugostiteljskog objekta rukom dirao po stražnjici konobaricu ugostiteljskog objekta, okrivljenicu S. K. dok ga je posluživala pićem, a ona pak je remetila javni red i mir tako što je na terasi navedenog ugostiteljskog objekta otvorenim dlanom desne ruke ošamarila prvookrivljenika E. M. – zaključak je karlovačkog suda.

Osim toga, morat će oboje platiti po 150 kuna sudskih troškova. Sud smatra da je oboje okrivljenika počinilo prekršaje koji su im stavljeni na teret. Pri izboru kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i mjeru kazne, a određena je u granicama koje su određene propisom za počinjeni prekršaj na temelju stupnja krivnje, opasnosti djela i svrhe kažnjavanja. Ako uplate dvije trećine od dosuđenoga, ostatak će im biti oprošten.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba