VEĆINA U OPĆINSKOM VIJEĆU BEDEKOVČINE:

“Izražavamo veliko žaljenje što načelnik poništava svaku unaprijed dogovorenu odluku”

Objavljeno: 16.01.2022. zagorjeinternational

Predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Marko Ocvirek je u svoje i uime vladajuće koalicije poslao priopćenje, u kojem se osvrnuo na posljednju sjednicu Općinskog vijeća Bedekovčine, u kojem tvrdi da načelnik Bedekovčine Darko Ban opstruira rad vladajućih vijećnika, kako bi  skrenuo pozornost s trenutno najvažnije teme u općini – otvorenja novog dijela dječjeg vrtića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Načelnik Ban svakodnevno diskriminira te opstruira rad vladajućih vijećnika kako bi  skrenuo pozornost s trenutno najvažnije teme u općini – otvorenja novog dijela Dječjeg vrtića. Kada će se novi dio vrtića otvoriti i hoće li se uopće otvoriti, pitanje je svakog zabrinutog roditelja koji već mjesecima slušaju pusta obećanja načelnika Bana. Činjenica jest da je i za novi dio vrtića pronađena ogromna količina grešaka u samome projektu, građenju i nadzoru. Zbog prvog neuspjeha kod apliciranja na EU fondove načelnik krivi državu, a koga krivi zbog drugog neuspjeha? Sve, samo ne sebe! Jedinu svijetlu točku koju smo kao većina u vijeću željeli promijeniti zbog roditelja i svih tih zavrzlama, a to je odluka o smanjenju udjela financiranja roditelja s 900 na 650 kuna, načelnik uporno već nekoliko puta za redom opstruira. Nažalost, samo na štetu roditelja vrtićke djece! Naime, u ovom sazivu  provodimo socijalnu mjeru gdje svi redovni studenti dobivaju stipendije, zatim  podržavamo nadogradnju i proširenje doma DVD-a Bedekovčina s dobivenim sredstvima iz EU fondova u iznosu 7,5 milijuna kuna, izgradnju mobilnog repetitora Židovinjak te aktivnosti u Gospodarskoj zoni Bedekovčina i Poznanovec, kao i povećanje proračunskih sredstava za osnovne škole s područja općine te povećanje proračunskih sredstava za sportske udruge i kulturu. Izražavamo stoga veliko žaljenje što se načelnik Ban bavi isključivo prozivkama i opstruiranjem rada Općinskog vijeća te poništava svaku unaprijed dogovorenu odluku. Pozivamo ga da bude timski igrač, da sudjeluje u kreiranju programa i ideja za razvoj mjesta. Ako mu nije do toga, neka angažira još jednog pravnika i potroši novac mještana na dokazivanje tko je u Općini glavni! Lako se tuđim perjem kititi, a još lakše živjeti od tuđih novaca i na tuđoj grbači – zaključuje Ocvirek u priopćenju.

Darko Ban pak je, piše Sjever.hr, na sjednici Vijeća kazao sljedeće:

– Općinsko vijeće ne zna se ponašati ni donositi zakonske odluke. To nije vijeće koje može voditi Bedekovčinu – elaborirao je Ban, a što se tiče vrtića dodao:

– S obzirom da prema trenutnom broju djece i ekonomskoj cijeni Dječjeg vrtića Bedekovčina, predviđena sredstva ne bi bila dovoljna za podmirenje redovnih mjesečnih rashoda vrtića nužno je bilo donijeti odluku o poskupljenju – kazao je i pojasnio da prema posljednjoj odluci Vijeća nije trenutno osigurano dovoljno sredstava i da zbog toga u pitanje dolazi isplata primanja zaposlenicima. Apelirao je na Vijeće da treba promijeniti odluku kojom bi Općina mogla sufinancirati iznad 67 posto ekonomske cijene vrtića kako bi bilo dovoljno novaca za sve njihove potrebe.

Ujedno je još jednom pozvao nadležne da što prije dovrše tehnički pregled dograđenog dijela vrtića kako bi se i taj dio stavio u funkciju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba