Njezina ljekovita svojstva potvrdila je i znanost, ali morate paziti da ne 'fulate' u koracima

Izbjegnite najčešću pogrešku prilikom pripreme pileće juhe

Objavljeno: 16.01.2022. zagorjeinternational

Pileća juha jedna je od najčešćih juha na meniju u Hrvatskoj, a u svijetu je poznata po svojim ljekovitim i okrepljujućim svojstvima, što je čak i medicinska znanost potvrdila. Naime, prema Sveučilištu Duke, ne radi se samo o vitaminima i mineralima u povrću, niti je moć vruće tekućine umirujuća za grlo, već se radi o tome da piletina daje esencijalne bjelančevine za jačanje tijela, a sadrži i aminokiselinu, koja može pomoći zacjeljivanju pluća, piše Miss7.

Domaća verzija ovog zdravog obroka svakako je puno bolja opcija od pileće juhe iz vrećice ili kocke, ali kod pripreme postoje određene zamke u koje nerijetko upadaju svi koji je pokušaju napraviti, a to je da meso bude žilavo, suho i jednostavno prekuhano.

Međutim, postoji trik zahvaljujući kojem će piletina ostati jednolično nježna i sočna. Naime, da meso bude što bolje i ukusnije, ne smije se kuhati pile u komadu.   

Dobro je poznato da je određenim dijelovima pileta, poput bataka, potrebno više vremena da se ispeku nego pilećim prsima. Kada se kuha pileća juha, često se dogodi ista stvar. Meso nastavimo kuhati sve dok bataci ne budu gotovi, a tada se često prsa presuše. Rješenje je da se meso izvadi prije nego što juha bude gotova.

Profesionalni kuhari kažu da je potrebno izvaditi pile iz lonca nakon što prsa dosegnu 155 stupnjeva na termometru za meso, a potom ga izrezati te prsa ostaviti po strani, a ostatak mesa (noge, krila, hrbat) vratiti u lonac. Nakon što se bataci skuhaju, sve meso se mora izvaditi iz lonca, a dio se potom zgnječi (prsa i noge). Nakon toga se sve vrati u lonac na još nekoliko minuta, odnosno, dok se ne dodaju rezanci, riža ili drugi dodaci te začini. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba