Može uzrokovati zdravstvene probleme

Istu majicu nosite više puta prije pranja? Možda biste to trebali prestati činiti

Objavljeno: 16.01.2022. zagorjeinternational

Zasigurno ste, nakon što ste jednom nosili neku majicu, sami sebi rekli: “Nošena je samo jednom, mogu je nositi još jednom prije pranja“. Ipak, čak i ako još uvijek miriše svježe i čisto, nije preporučljivo nositi već nošenu odjeću, a evo i zašto.

Naime, možda vam se tako ne čini, ali jednom nošena majica sigurno je upila znoj tijekom prvog nošenja, a to znači da su se na njoj stvorile bakterije koje mogu dovesti do neželjenih posljedica na vašem tijelu, piše Večernji.hr.

Zbog tog znoja koji se upije i bakterija koje se rašire, začepe se pore i vrlo lako se mogu pojaviti akne na leđima i prsima, a ako ste možda primijetili da ih često imate i pomislili da se stvaraju zbog mijenjanja nekih kozmetičkih proizvoda ili zbog nečega u prehrani, možda je ipak razlog taj što ste neki komad odjeće nosili dva puta.

Isto tako, osim akni, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži poput osipa, crvenila i svrbeža, a ona nastaju jer znoj kojeg je nošena majica upila, iritira kožu. Ovo je posebno moguće kada se radi o majicama ili odjevnim predmetima od sintetičkih materijala.

Preporuka je stoga da nakon svakog nošenja, pa i onog kraćeg, odjeću stavite na pranje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba