Koliko je 'normalno' da osoba od 30-ak godina ima ušteđevine u RH?

“Dok sam radila za poslodavce, jedva sam mogla 100 kuna mjesečno ušparati. Otkad sam otvorila obrt, uspijem 10.000 eura godišnje”

Objavljeno: 16.01.2022. zagorjeinternational

Hrvati su na Redditu pokrenuli raspravu o tome koliko bi bilo ‘normalno’ da osoba od 30-ak godina u Hrvatskoj ima ušteđevine, pod uvjetom da ne krade, piše Index.hr.

Zaredali su se brojni odgovori.

– Dok sam radila za poslodavce, jedva sam mogla 100 kn mjesečno ušparati. Otkad sam otvorila obrt, 10k eura godišnje uspijem – napisala je jedna korisnica, dok je drugi napisao: 10-ak tisuća kuna. Sve drugo sam potrošio na kuću.

– Oko 800k kuna + 4 stana ima mama za 25 godina rada, ja za godinu dana rada imam nekih 3k eura ušteđeno. Do 30. očekujem da imam ušteđeno bar 50k eura, ali nisam nešto relevantan za što je normalno govoriti jer su me gurali roditelji – napisao je treći.

Jedan je korisnik napisao da ima svoju nekretninu pa svejedno nema nikakvu ušteđevinu, dodavši da radije uplati par sto kuna u privatni mirovinski fond i zaboravi na ušteđevinu jer ionako bi je inflacija pojela.

A bilo je i šaljivih odgovora poput: “Ovisi koliko je jednosmjerna karta za Irsku/Njemačku”, “-230.000 kuna”, “-3.5 eura”, “67 kuna”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba