Održana završna konferencija projekta “Naš trenutak“, vrijednog šest milijuna kuna

Uz pomoć EU sredstava, Odgojni dom Bedekovčina postao je ustanova koja pruža isključivo izvaninstitucijske socijalne usluge

Objavljeno: 15.01.2022. zagorjeinternational

U Hotelu Kaj u Mariji Bistrici u petak je održana završna konferencija projekta “Naš trenutak” Odgojnog doma Bedekovčina.

Ravnateljica doma Tamara Kotarski otkrila je da se projekt vrijedan šesti milijuna kuna provodio protekle tri godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Zahvaljujući projektu, Odgojni dom Bedekovčina postao je institucija koja pruža isključivo izvaninstitucijske socijalne usluge, poput usluga organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku, odnosno povremenu podršku, usluga povremenog boravka te usluga savjetovanja i pomaganja obitelji, izvještava Radio Stubica.

Marija Barilić, ravnateljica Uprave za socijalnu politiku, istaknula je kako je Odgojni dom Bedekovčina među prvim ustanovama za djecu s problemima u ponašanju koja je prošla zahtjevan put deinstitucionalizacije i transformacije kako bi postala ustanova za svu djecu u potrebi na području Krapinsko – zagorske županije. Dodala je i da je dom prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih pružatelja usluge boravka za djecu u Hrvatskoj.

Završnoj konferenciji nazočila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je naglasila kako Odgojni dom Bedekovčina s velikim entuzijazmom, znanjem i stručnošću pruža socijalne usluge u zajednici. Na konferenciji je predstavljen još jedan važan projekt, o kojemu je govorio Kristijan Lončarić, predsjednik Upravnog vijeća Odgojnog doma Bedekovčinač. Radi se o projektu “Zajedno stvaramo našu bajku”, vrijednom 21 milijun kuna, u sklopu kojeg će se izgraditi tri nova objekta, dva u Bedekovčini i jedan u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba