Nevjerojatna krađa u Zagrebu

Predstavili se kao policajci, ušli joj u stan i ukrali nekoliko milijuna kuna

Objavljeno: 15.01.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.
– Sumnja se da su se osumnjičeni  po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, 13. siječnja oko 11 sati osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije, da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu, dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakine, kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici, nakon čega ih je ona pustila u stan.
Po ulasku u stan, osumnjičeni su nastavili s lažnim prikazivanjem činjenica, razgovarajući s oštećenom i njezinom kćeri o prijašnjim događajima, da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac, zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na nju, upućujući joj prijetnje, što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život, kao i za život njezine obitelji. Muškarac je  potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobjegli – stoji u policijskom izvješću.
 
Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku , a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter