Otvoreni "Crveni spust" i "Bijela livada"

Ove subote počinje sezona skijanja na Sljemenu za građanstvo

Objavljeno: 14.01.2022. zagorjeinternational

Ove subote počinje sezona skijanja na Sljemenu, čije će staze biti otvorene za građanstvo svaki dan od 9 do 16 sati. Otvoreni će biti “Crveni spust“ i “Bijela livada“, a “Zeleni“ i “Plavi“ spust za sada neće raditi zbog nedostatka snijega.

I ovogodišnja sezona skijanja provodit će se uz posebne mjere, pa je tako broj osoba koje mogu istovremeno koristiti staze usklađen s propisanim epidemiološkim mjerama, zbog čega će, radi kontrole i nadzora, u prodaju biti puštene samo dnevne karte, a noćnog skijanja neće biti do daljnjega.

Svi koji posjeduju ‘access ski’ karte od prošle godine mogu ih sami puniti putem online prodaje, uz obaveznu registraciju na jednoj od blagajni prilikom prvog dolaska na skijanje.

Cijene dnevnih karata radnim danima su 40 kuna za djecu i 70 kuna za odrasle, dok su subotom i nedjeljom cijene 50 kuna za djecu i 100 kuna za odrasle. Karte se prodaju na blagajnama “Crvenog spusta“ i “Bijele livade“ te putem online prodaje, da bi se spriječilo grupiranje većeg broja osoba na lokacijama blagajni, kako bi se osiguralo adekvatno provođenje propisanih mjera.

Obavezno je i pridržavanje razmaka za vrijeme stajanja u redu na blagajni ili žičari, na žičari trosjed u isto vrijeme se mogu voziti samo dvije osobe, osim ako se radi o osobama iz istog kućanstva, a ako nema mogućnosti pridržavanja propisanog razmaka, korisnici su obavezni nositi maske za lice.

Na Sljeme građani mogu doći i javnim gradskim prijevozom, odnosno, autobusom ZET-a koji polazi s Mihaljevca, a red vožnje moguće je pronaći na internetskim stranicama ZET-a.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba