STRAVIČAN ZLOČIN IZ PLEMENŠĆINE: Cjepanicom zatukao ženu s kojom je živio u njenoj vikendici u Zagorju

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA: Mile Milinković (70) dobio osam godina zatvora zbog ubojstva Katarine Špoljar Furač (72)

Objavljeno: 13.01.2022. zagorjeinternational

Mile Milinković (70) je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora jer je u siječnju prošle godine u Gornjoj Plemenšćini na smrt zatukao Katarinu Špoljar Furač (72), a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru te je oslobođen plaćanja sudskih troškova, piše Jutarnji.hr.

Sudsko je vijeće kao olakotne okolnosti ocijenilo njegovo priznanje djela, korektno držanje pred sudom, izraženo kajanje i žaljenje te to što ranije nije bio osuđivan, ali i smanjenu ubrojivost koja je utvrđena te činjenicu da je osoba starije životne dobi. Otegotno je to na koji je način djelo počinio.

Milinkovića se teretilo da je 22. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima nesretnu ženu s kojom je tada živio, zatukao cjepanicom te je tukao i šakom, zadavši joj ukupno desetak udaraca po glavi i po tijelu, od čega je umirovljenica na mjestu preminula.

Još je na samom početku suđenja priznao djelo te iskazao žaljenje i kajanje.

– Znam da je ružno to što sam počinio. Ja si u tom trenutku nisam mogao pomoći. Nisam bio svjestan. Ubio sam ju. Počinio sam ubojstvo. Kajem se zbog djela. Nesvjesno je bilo. Ni sam ne znam zašto sam to počinio. Od prvog dana sam priznao da sam djelo počinio – rekao je Milinković, koji je u vrijeme zločina, prema ocjeni psihijatra, bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Podsjetimo, Milinković je postolar podrijetlom iz Duge Rese i do prije nekoliko godina je živio u kontejneru u dvorištu jednog susjeda, u istoj ulici kao i njegova žrtva. Ubrzo nakon što se preselio k njoj, potres je oštetio kuću u kojoj su živjeli te su se zajedno preselili u njenu vikendicu u Zagorju, u kojoj se strašan zločin i dogodio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba