Zahtjevi se zaprimaju do 21. siječnja

Grad Zlatar dodjeljuje nepovratna financijska sredstva za poljoprivrednike

Objavljeno: 13.01.2022. zagorjeinternational

Grad Zlatar je objavio javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava u sklopu Programa potpore poljoprivredi na području grada za 2021. godinu.

Nepovratna financijska sredstava iz gradskog proračuna dodjeljuju se s ciljem unapređenja poljoprivrede, za razdoblje prihvatljivih aktivnosti i troškova koji su nastali od 1. siječnja do  31. prosinca prošle godine.

Korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik, koja imaju sjedište na području grada, imaju poljoprivredne površine i proizvodne kapacitete na području grada te nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu. Zabranjeno je dvostruko financiranje aktivnosti za koje se traži potpora koju može koristiti samo jedan član poljoprivrednog gospodarstva. Visina potpore koja se može dodijeliti po korisniku po svim mjerama iznosi najviše do 10.000 kuna godišnje.

Mjere potpore su podrška rješavanju zemljišno-knjižne problematike, bespovratna potpora za analizu tla, podizanje višegodišnjih nasada, razvoj pčelarstva, poticanje ekološke poljoprivredne proizvodnje te potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je 21. siječnja, odnosno, do iskorištenja osiguranih sredstava, a svi detalji javnog poziva dostupni su na gradskoj internetskoj stranici. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba