Legenda zagrebačkih 'Plavih' napustila nas je u 82. godini

Preminuo Stjepan Lamza, jedan od najvećih igrača u povijesti Dinama

Objavljeno: 12.01.2022. zagorjeinternational

Iz Dinama su potvrdili da jenu 82. godini preminuo jedan od najboljih nogometaša u njihovoj povijesti te jedan od onih koji su najzaslužniji za Kup velesajamskih gradova osvojen 1967. godine, Stjepan Lamza.

Veznjak koji će ostati upisan zlatnim slovima u povijest zagrebačkog Dinama, preminuo je u bolnici.

Zdravstveno mu je stanje već neko vrijeme bilo narušeno, prije dvije i pol godine prebolio je upalu pluća i sepsu, od čega se oporavio, no zdravlje mu se nije poboljšavalo. 

Nogometnu je karijeru započeo u rodnom Sisku u redovima Segeste, nakon čega je prešao u mariborski branik, a talent su tamo vidjeli skauti iz zagrebačkog Dinama čiji je igrač postao nakon epizode u Sloveniji. U dresu zagrebačkih ‘modrih’ postao je apsolutna legenda te odigrao 281 utakmicu i zabio 72 gola.Osvojio je s ‘modrima’ opjevani Kup velesajamskih gradova 1967. godine, a zbog nesreće je samo finale pratio iz bolničkog kreveta te je ‘izgubio’ ugovor s belgijskim Standardom. Tada je prešao u Rijeku za koju je igrao godinu dana pa je godinu dana je proveo i u Zagrebu, a onda je navukao i dres francuskog Chatearouxa i australskog kluba Croatia Melbourne. Sedam je puta nastupio za reprezentaciju bivše države, piše 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter