Kreativni zimski praznici u Dvoru Veliki Tabor

Na tri radionice 60-ak desinićkih osnovnoškolaca otkrilo zanimljivosti o svom zavičaju, a izrađivali su i šumu i životinje od papira

Objavljeno: 12.01.2022. zagorjeinternational

Za šezdesetak desinićkih osnovnoškolaca kojima su se pridružila braća ili sestre, kao i posjetitelji Velikog Tabora, zimski praznici bili su prilika za kreativnost, učenje i zabavu. Naime, već šest godina početkom siječnja, suradnja Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića i Dvora Veliki Tabor rezultira takozvanim “zimskim radionicama“, na kojima se djecu upoznaje sa zanimljivostima iz povijesti vezanima uz njihov zavičaj te im se omogućuje kreativna razrada teme.

Ove su godine zimske radionice održavane u tri termina, a posebna je pozornost bila posvećena krajoliku i ekološkom prostoru u kojem je Veliki Tabor izgrađen, kao i karakterističnim životinjama koje žive u i oko dvora.

Djecu je najprije kroz kviz, fotografije i razne zagonetke, sa životinjskim svijetom u okruženju upoznala muzejska pedagoginja Kristina Pavlović, a potom se prešlo na praktični rad. Cilj je bio stvoriti šumu i u nju postaviti razne životinje, a male i vrijedne ruke su od papira, kartona, boja te drugog materijala, izradile razne životinje te drveće, grmlje, oblake i sunce.

U tri dana održavanja radionica, stvorene su dvije šumske diorame. Jednu su napravili učenici prvog i drugog razreda desinićke osnovne škole, u čemu su im pomogle i njihove učiteljice Mirjana Bobinac i Ivana Šimunić Krklec, dok su drugu šumu izradile ruke učenika trećeg razreda, prijatelja i posjetitelja Tabora, koje je usmjeravala učiteljica Božica Mandić.

U organizaciji radionica pomogli su i roditelji djece, koji su osigurali prijevoz do Tabora i natrag, a za okrjepu jedan dio zahvale ide ravnateljici škole Anici Karažija, koja je dovezla topli čaj i grickalice, a sokove i druge slastice osigurali su domaćini. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba