Najveća zapljena heroina u Hrvatskoj!

VIDEO: U Luci Ploče otkrili 220 kg heroina i 65 kg kokaina – nećete vjerovati gdje je bio skriven

Objavljeno: 11.01.2022. zagorjeinternational

Dubrovačka policija objavila je da su zaplijenili 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina u Luci Ploče. Ovo je inače najveća zapljena heroina u Hrvatskoj dosad, a droga je, navodi se, vrijedna oko 17 milijuna eura, prenosi Dubrovački vjesnik.

Zapljene su rezultat dvije nepovezane istrage, a obje su bile u istoj luci. Heroin je zaplijenjen u listopadu, a kokain početkom studenog prošle godine. 

O zapljeni su izvijestili Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a u Upravi kriminalističke policije MUP-a, Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Pero Perić u ime Carinske uprave, voditelj Službe za mobilne jedinice Dubrovnik.

Heroin se nalazio skriven u olovnim ingotima, odnosno kockama mase 80 tona koje su prevožene brodom preko Turske. Provjerom je utvrđeno kako se u unutrašnjosti polovice ingota nalazio skriven heroin koji je bio pakiran u ukupno 256 paketića. 

Zapljena kokaina bila je početkom studenog, a droga je pronađena pretragom broda koji je prevozio rasuti teret iz kolumbijske luke.

– Temeljem naloga je izvršena pretraga broda. Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućim uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda. Tom prilikom su ronioci pronašli metalni predmet pričvršćen šarafima i magnetom kojeg su teškom mukom skinuli. U njemu su pronađena 54 paketa kokain – kazao je Tikvica.

Riječ je o teretu na brodu dužine 220 i širine 30 metara. Čelični se mini- kontejner nalazio na oko 16 metara ispod površine mora, a također je otkriven uz ishođeni nalog suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku. Policijaskim službenicima PU dubrovačko- neretvanske su nemjerljivo vrijednu pomoć pružili roniloci ATJ Lučko i pripadnici Interventne policije iz Splita.

Utvrđeno je kako su i heroin i kokain izvrsne čistoće, odnosno koncentracije, a bili su namijenjeni zapadnoeuropskom tržištu. Prema izračunima, smatra se kako je ovim zapljenama spašeno 110 ljudskih života. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba