Šahovski klub “Polet“ iz Zaboka organizirao prvi ovogodišnji šahovski turnir u Zagorju

Pobjednik, Zagrepčanin Damir Samovojska iz kluba “Straža“, nanizao čak osam pobjeda bez poraza

Objavljeno: 11.01.2022. zagorjeinternational

Šahovski klub Polet iz Zaboka bio je domaćin prve ovogodišnje šahovske priredbe u Zagorju, priredivši novogodišnji brzopotezni turnir. Radi se o turniru u kojem svaki igrač ima pet minuta za razmišljanje uz dodatak tri sekunde za svaki odigrani potez.

Na turnirskoj listi našlo se ukupno 30 igrača, među kojima je bilo šahista iz Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije. Od zagorskih klubova, najveći broj igrača, njih devet, imala je Donja Stubica.

Pobjednik turnira bio je 66-godišnji Zagrepčanin Damir Samovojska, FIDE-majstor i član trećeligaša “Straža“ iz Huma na Sutli. Bez poraza je nanizao čak osam pobjeda, a remi protiv njega uspjeli su izboriti Zoran Zelenika (“Straža“), Denis Jakupec (“Zaprešić“) i Boris Galoić (“Gaj“).

Iza Samovojske na prvoj poziciji s 9,5 bodova, na postolju su se još našli i Galoić s 8,5 bodova te Zelenika s osam, a igralo se 11 kola po švicarskom sustavu. 

Prije samog početka turnira, sve nazočne šahiste prigodnim je riječima pozdravio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, a sudački dio obavljao je Boris Galoić.

Turnir je organiziran uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a goste je na samom kraju domaćin počastio ručkom. (

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba