"Izgleda da djeluje", kažu iz bolnice

U KBC-u “Sestre milosrdnice” četvorica bolesnika primila lijek protiv koronavirusa

Objavljeno: 10.01.2022. zagorjeinternational

Glavna medicinska sestra KBC-a “Sestre milosrdnice” Snježana Krpeta u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla je kako se u bolnici radi punim pogonom te kako se nada da će uskoro vratiti hladni pogon, a istaknula je i da je pritisak u bolnici nešto manji i da je popunjenost bolnice između 65 i 70 posto, piše Poslovni.hr.

– Prije mjesec dana bili smo puni, sa 120 COVID bolesnika. Imamo lagani pad – rekla je i dodala kako je prije dva dana na bolničkom punktu za testiranje bilo 720 ljudi.  

– Nismo imali preveliki priljev bolesnika u našu bolnicu. S obzirom na to da su Zagreb i županija među bolje procijepljenima, to znači da je cjepivo učinilo svoje i da je zato manji broj bolesnika na našem objedinjenom hitnom prijemu – odgovorila je Krpeta na pitanje puni li omikron manje bolnice.

Isto tako je rekla da će se tek vidjeti je li doista točno da omikron uzrokuje blažu kliničku sliku, a otkrila je i da je nekoliko pacijenata primilo i lijek protiv korone.

– Dali smo četvorici bolesnika srednje životne dobi i izgleda da djeluje. Moram naglasiti da je jedan bolesnik bio hematološki bolesnik, a znamo da su to ozbiljni bolesnici. Oni su u tijeku liječenja, a kako se čini, imamo povratno dobre rezultate – kazala je Krpeta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba