Tijekom vikenda u nesrećama na zagorskim cestama teško ozlijeđeno pet osoba, vikend rekorder 'napuhao' 2,26

KOBNA SLIJETANJA: U Žutnici ozlijeđeno svih pet osoba u autu, tri teže, u Trnovcu Desinićkom stradali pijani vozač i putnica

Objavljeno: 10.01.2022. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda na zagorskim prometnicama zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih je najteža bila u Žutnici kod Krapine, gdje je u slijetanju automobila s ceste zbog neprilagođene brzine troje putnika zadobilo teške tjelesne ozljede. Svi koji su bili automobilu su ozlijeđeni, s time da su vozač (0,54 promila alkohola u krvi) i jedna putnica lakše ozlijeđeni.

U Trnovcu Desinićkom također se dogodila prometna nesreća s teško ozlijeđenima – uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika, došlo je do slijetanja vozila, a pritom su teško ozlijeđeni 59-godišnji vozač s 1,43 promila alkohola u krvi i 52-godišnja putnica u vozilu. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Zabok.

Nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Gornjem Maclju, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila i u Druškovcu Humskom uslijed nepropisne vožnje u natrag, a tu prometnu nesreću skrivio je vozač koji je vozilom upravljao 2,26 promila alkohola u organizmu. To je ujedno najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača ovog vikenda. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je na autocesti A2 – 180 km/h na dijelu ceste, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda utvrđeno je i ukupno 95 prekršaja – pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 66 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 14 ostalih prekršaja u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba