“Zvjezdane staze“ u Pregradi

Na inicijativu mladih, kod Lenartovih stuba postavljen teleskop

Objavljeno: 07.01.2022. zagorjeinternational

U Pregradi je završilo provođenje projekta “Uzmi pare i napravi nešto za mlade“, kojeg provodi Lokalna akcijska grupa “Zagorje – Sutla“ u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i jedinicama lokalne samouprave na području LAG-a. Nakon održanih radionica i kampanje, između tri ekipe i provedenih izbora u lipnju, krajem prošle godine realizirana je pobjednička ideja “Zvjezdane staze“, u sklopu koje je postavljen teleskop u Vrhima Pregradskim, kod Lenartovih stuba.

Najbolji projekt izabran je s 19 glasova, a članovi tima pojasnili su kako postavljanjem teleskopa, žele potaknuti ljude na boravak u prirodi i na promatranje astronomskih fenomena tijekom cijele godine.

Podsjetimo, projekt “Uzmi pare i napravi nešto za mlade“ proces je participativnog proračuna za mlade koji predstavlja uključivanje građana i građanki u odlučivanje o tome koji će se projekti u gradu ili općini financirati iz javnog proračuna. Financijski ga je prošle godine podržao “Civic Europe“ s 15.000 kuna po jedinici lokalne samouprave, uz sufinanciranje 5000 kuna po jedinici lokalne samouprave za projekte vrijednosti od 20.000 kuna. Ukupna vrijednost  projekta iznosi 30.000 kuna, a Grad Pregrada osigurao je sufinanciranje do punog iznosa. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba