Njemački političar predložio da na novim novčanicama eura budu izumitelji cjepiva “Pfizer“

“Oni su svojim radom spasili živote milijuna Europljana”

Objavljeno: 03.01.2022. zagorjeinternational

Europska središnja banka je u potrazi za novim dizajnom budućih novčanica eura, zaprimila i prijedlog Europskog parlamenta, a radi se o ideji njemačkog Slobodnog demokrata (FDP) Moritza Körnera koji je zatražio da na jednoj od novčanica budu osnivači “BioNTecha“ Ugur Sahin i Özlem Türeci, piše Index.hr.

– Na novim novčanicama trebale bi biti otisnute važne europske ličnosti, poput bračnog para osnivača BioNTecha – rekao je zastupnik u Europskom parlamentu i naveo da je razlog ovom njegovom prijedlogu taj jer su oni svojim radom spasili živote milijuna Europljana.

– Njihov životni put impresivna je priča o integraciji, napretku, poduzetništvu, znanstvenoj izvrsnosti i potencijalu otvorenog imigracijskog društva – dodao je.

U jeku pandemije, “BioNTech“ je u relativno kratko vrijeme uspio razviti cjepivo protiv koronavirusa na temelju tehnike znane kao ‘glasnička RNK’, a cjepivo je ubrzo nakon provedenih ispitivanja i odobreno.

ECB je pokrenuo proces redizajna novčanica eura nakon 20 godina, a javnost će u tome također imati važnu ulogu. Ipak, prve novčanice s novim dizajnom trebat ćemo pričekati još neko vrijeme jer bi Upravno vijeće ECB-a 2024. trebalo odlučiti o tiskanju novih novčanica. Tada će biti odlučeno i kada će one biti puštene u opticaj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba