Sve učestaliji novi način krađe automobila

OPREZ! Imate li plastičnu bocu zaglavljenu kod kotača, vjerojatno ste na meti lopova

Objavljeno: 01.01.2022. zagorjeinternational

Postoji bezbroj načina na koje vam lopovi mogu ukrasti automobil, a sada se pojavio još jedan novi način krađe automobila zbog kojeg bi trebali biti posebno na oprezu jer ga zapravo možete i spriječiti znate li o čemu se radi.

Naime, iskusni kriminalci znaju da će vozači u pravilu, jave li se neke vibracije i čuju li se neki čudni zvukovi nakon pokretanja vozila, izaći iz vozila ne bi li provjerili o čemu se radi, a pritom ostave upaljen motor te otključana, ako ne i širom otvorena vrata, piše Autoportal.hr.

Novi način krađe vozila posebno je porastao u SAD-u, a vozila se kradu na način da se između kotača i blatobrana automobila zaglavi plastična boca koja će, kada se vozilo počne kretati, proizvoditi glasne zvukove koji će vozača zabrinuti i natjerati ga da izađe iz vozila i pogleda o čemu se radi.

Kriminalci koji se cijelo to vrijeme nalaze u blizini vozila, u tom se trenutku prikradu, sjednu za volan otključanog i upaljenog automobila i nestanu.

Savjetuje se stoga da prilikom svakog, pa i najkraćeg izlaska iz vozila, ugasite motor, automobil zakočite mjenjačem i parkirnom kočnicom, ključeve ponesite sa sobom i zaključajte vozilo. Također, poželjno je prije ulaska u vozilo pregledati ga sa svih strana da se utvrdi ima li nekih nepravilnosti.

Vidite li plastičnu bocu zaglavljenu između nekog kotača, na meti ste lopova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba