USPJEŠNO POSLOVANJE VOĐENO SRCEM: Optana 22 pravi je primjer društveno odgovornog poduzeća koje se već istaknulo brojnim humanitarnim akcijama

“U ovim teškim vremenima, kada se gube osnovne ljudske vrijednosti, želimo potaknuti ljude da shvate kako ne možemo jedni bez drugih”

Objavljeno: 25.12.2021. zagorjeinternational

Optana 22 započela je s radom kao mali obrt pod nazivom Optika Ana. Vlasnica se od samih početaka vodila mišlju da, ako radiš u jednoj zajednici, moraš toj zajednici i pridonijeti, pa današnja Optana 22 i dalje njeguje i poštuje takav princip rada te nastoji pridonijeti zaštiti najosjetljivije skupine ljudi, a to se djeca i starije osobe.

– Kroz godine smo surađivali i donirali naočale Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda, Domu za djecu Nazorova, Specijalnoj bolnici Bistra, Udruzi udomitelja Nada… Jako dobru suradnju godinama ostvarujemo i s Gradskim društvom Crvenog križa Krapina, kroz edukacije o zdravlju vida za dijabetičare, donacije korisnicima, a isto tako vrlo dobro surađujemo i s centrima za socijalnu skrb. Ponosimo se suradnjom s Tehničkom školom “Ruđer Bošković” te se možemo pohvaliti da smo svojim donacijama pridonijeli edukaciji optičara u toj školi. Isto tako, dugi niz godina školujemo optičare kroz praksu, a pritom najbolje i zapošljavamo. Već četiri godine surađujemo i sa Školskim centrom Rogaška Slatina, primamo na praksu optičare s našeg područja koji pohađaju školu u Sloveniji, pa praksom i zaposlenjem mladi na kraju ipak ostaju kod nas – kažu nam iz Optane 22.
Dodaju i kako surađuju sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pa s njihovim profesorima konstruiraju ideje za industrijski dizajn. Tema su im naočale, pa na taj način animiraju mlade da uvide njihov dizajn u praksi i gdje se sve on može koristiti.
Optana 22 podupire i razne sportske klubove za djecu, svoje suradnike i prijatelje, poput umjetnika Zlatka Šarčevića, čije slike možete razgledati i u njihovoj Poliklinici Ana, zatim zagorskog umjetnika Izidora Popijača, kao i svojeg suradnika dr. sc. Nikolu Ugrinovića.

– U ovim izazovnim vremenima, ponekad je teško gledati kako se gube osnovne ljudske vrijednosti, poput lojalnosti, empatije, lokalpatriotizma i djelovanja u zajednici u kojoj radiš i živiš. Svojim primjerom nastojimo, posebno u ovo vrijeme blagdana, potaknuti ljude oko sebe da postanu svjesni kako ne možemo jedni bez drugih. Želimo vam čestit Božić te zdravu, uspješnu i sretnu novu 2022. godinu – poručuju iz Optane 22.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba