Olimpovci nastupili na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci

Zagorski plivači uzeli 15 medalja, Petar Pavalić najbolji plivač prvenstva

Objavljeno: 20.12.2021. zagorjeinternational

Prošlog je vikenda u Rijeci, na 25-metarskom bazenu na Kantridi, održano prvenstvo Hrvatske u plivanju u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza. Na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađi juniori (15-16 godina), mlađe juniorke (14-15 godina), juniori (17-18 godina), juniorke (16-17 godina), mlađi seniori (19-20 godina), mlađe seniorke (18-19 godina) te plivačice i plivače u seniorskoj konkurenciji, nastupilo je 408 plivačica i plivača iz 37 klubova u članstvu HPS-a.

Pod stručnim vodstvom trenerice Lare Očić, iz trening baze Termi Tuhelj na državno prvenstvo uputilo se sedam natjecatelja iz zabočkog Plivačkog kluba “Olimp“, od toga tri plivačice i četiri plivača. Nastupili su Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Leon Novak.

Kategorije su bile otvorene pa su nadareniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Plivačice i plivači Olimpa nastupili su u individualnim utrkama. Ostvarili su 19 finala (‘6A’, ‘6B’, ‘7C’) i osvojili 15 medalja, od čega osam zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu.

Muška juniorska štafeta u sastavu Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Leon Novak osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u utrci 4×50 metara slobodno te peto mjesto u štafeti 4×100 metara slobodno. Uz medalje, “Olimpovci“ su ostvarili i niz dobrih plasmana u svojim kategorijama.

Tako je Petar Pavalić (junior) osvojio šest medalja, od čega čak pet zlatnih i jednu srebrnu i time postao najbolji plivač na Prvenstvu Hrvatske. Vili Sivec (junior) također je osvojio šest medalja, dvije srebrne i četiri zlatne, a Patrik Erceg (mlađi junior) osvojio je tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu.

Olimpovka Vanja Bartol (mlađa juniorka) tri se puta plasirala među 10 najboljih u disciplinama 100 metara mješovito, 100 metara slobodno i 100 metara leptir, dok se Emma Horvat (kadetkinja) dva puta plasirala u 10 najboljih (100 i 200 metara leptir). Također, dva plasmana među 10 najboljih ostvario je i Leon Novak (kadet) u disciplinama 100 metara slobodno i 400 metara mješovito.

Kadetkinja Hana Blažević nastupila je u disciplinama 100 i 200 metara prsno te 100 i 200 metara “leptir“. (vh)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba