LJUBITELJI FILMOVA DOLAZE NA SVOJE: U Krapinske Toplice vraća se kino

NAČELNICA JUREKOVIĆ: Prve projekcije bit će besplatne i očekuju nas već idućeg vikenda, redovno krećemo od 1. siječnja

Objavljeno: 14.12.2021. Valentina Cigula

Žitelji Krapinskih Toplica uskoro će ponovno imati prilike uživati u mnogobrojnim filmskim projekcijama jer se u općinsku kino dvoranu koja se nalazi u sklopu Doma kulture, na radost mnogih, vraća kino.

Načelnica Gordana Jureković otkrila nam je da će se s prvim projekcijama krenuti već idućeg vikenda kada će sve projekcije biti besplatne.

-Od 1. siječnja vjerojatno ćemo krenuti s redovnom djelatnošću kina, a s obzirom na reakcije ljudi, očekujemo dobar odaziv, no sve ćemo vidjeti za nekoliko dana kako će biti – kazala je načelnica.

Jureković nam je pojasnila kako je Općina projekt kina prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, koje im je projekt i odobrilo te ga sufinanciralo s 300.000 kuna. Radi se o natječaju investicijskog programa digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture.

– Nabavili smo opremu u vrijednosti od 400.000 kuna, tako da je ostatak iznosa financirala Općina svojim sredstvima. U dvoranu je postavljeno novo ozvučenje i platno te projektor s računalom, a nabavljeno je i prijenosno platno koje ćemo koristiti za projekcije na otvorenom – istaknula je načelnica.

Za daljnje uređenje kina, Općina već ima spreman i novi plan.

-Imamo pripremljen projekt za rekonstrukciju i prenamjenu Doma kulture u Multimedijski centar. Čeka se natječaj na koji će se taj projekt prijaviti – rekla je Jureković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba