FOTO&VIDEO: Policija ih prilikom pretrage zatekla u skladištu

Dvojac iz Zagreba kupio gotovo 17 tona duhana u listu za ilegalnu preprodaju

Objavljeno: 13.12.2021. zagorjeinternational

Službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i službenicima Carinske uprave dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 54-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Nedozvoljena trgovina“.

Sumnjiči ih se da su, za sada neutvrđenog dana, na nezakonitom tržištu kupili veliku količinu duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, a koji su potom pohranjivali u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka i prevozili kombi vozilima na razne lokacije radi daljnje prodaje na nezakonitom tržištu.

Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije po problematici suzbijanja nedozvoljene trgovine duhanom.

Zajedničkim postupanjem policijskih i carinskih službenika, obavljena je pretraga skladišnog prostora gdje su zatečena dvojica muškaraca starosti 53 i 54 godine na samom utovaru duhana u kombi vozilo. Tom su prilikom uhićeni, a pretražen je i skladišni prostor zajedno s dva kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta.

Pretragom je nađeno 16.923 kilograma duhana u listu pakiranog u ukupno 140 kartonskih kutija te pola kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića, sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba