UZ 22. OBLJETNICU SMRTI PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA: Izaslanstvo HDZ-a KZŽ u Velikom Trgovišću položilo vijence i upalilo svijeće

GREGUROVIĆ: Mi Zagorci posebno smo ponosni na najvećeg sina naše zagorske grude

Objavljeno: 10.12.2021. Valentina Cigula

Povodom 22. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske stranke, doktora Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, na čelu s predsjednikom Zoranom Gregurovićem, u petak je ispred Tuđmanove rodne kuće u Velikom Trgovišću, položilo vijenac i upalilo svijeće.
Državni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić istaknuo je da je Hrvatska demokratska zajednica jedna od najvećih stranaka u Hrvatskoj te se kao takva sa štovanjem prisjeća svih djela koje je Tuđman učinio za Hrvatsku.

– Njegova sposobnost apsorpcije i implementacije svih društvenih kategorija koje su bile bitne te zahvaljujući hrvatskim braniteljima i svim dionicima tadašnjeg društva, doveli su do toga da danas imamo suverenu hrvatsku državu, kojoj je on bio na čelu. Bio je predvodnik svih suvremenih trendova koji su u tom trenutku bili bitni za hrvatski narod – istaknuo je Katačić.

Dostojanstveno obilježavanje

Otkrio je i da će članovi stranke, s obzirom na epidemiološku situaciju, obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dostojanstveno obilježiti, podijeljeni u manje skupine, a njemu je, kazao je, pripala čast da zajedno s članovima lokalne organizacije stranke položi vijenac u rodnom kraju doktora Tuđmana. Dio Predsjedništva i užeg rukovodstva to će pak učiniti na Tuđmanovom grobu na Mirogoju.

– Sve druge organizacije na primjereni će način također obilježiti uspomenu na našeg prvog predsjednika i utemeljitelja stranke – rekao je Katačić.
Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Zoran Gregurović kazao je da je doktor Tuđman bio čovjek koji je pokrenuo osnivanje Hrvatske demokratske zajednice, stožerne stranke Republike Hrvatske, koja je na neki način i pokrenula cijeli proces osamostaljenja.

S odmakom vremena

– Kako vrijeme prolazi, vrijednost djela doktora Franje Tuđmana, sve više dolaze do izražaja, a mi Zagorci, posebno smo ponosni na najvećeg sina naše zagorske grude. Došli smo odati počast državniku najzaslužnijem za stvaranje suvremene i samostalne Republike Hrvatske. Svake godine ovdje se okuplja velik broj građana, koji shvaćaju sve ono što nam je prvi hrvatski predsjednik ostavio u nasljeđe, a to je prije svega naša slobodna i neovisna Republika Hrvatska. Zbog toga se ovom prilikom prisjećamo i svih naših poginulih i preminulih hrvatskih branitelja koji su položili svoje živote na oltar domovine – poručio je Gregurović, pa dodao kako je dr. Tuđman vodio Hrvatsku u ključnim trenucima hrvatske povijesti.

– Doktor Tuđman borio se za stvaranje hrvatske države od samih početaka, a zahvaljujući njegovoj želji, volji, emociji i inicijativi, danas je i imamo i na tome mu moramo biti vječno zahvalni. Kako bismo mu vratili dug, nastavljamo raditi na dobrobit svih naših građana i graditi Hrvatsku kao zemlju bolje, prosperitetnije i kvalitetnije budućnosti – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba