Za predsjednicu varaždinskih Reformista ponovno izabrana Natalija Martinčević

“Zahvaljujući našim politikama i radu, Varaždinska je županija najuspješnija u realizaciji EU projekata i povlačenju EU novca”

Objavljeno: 08.12.2021. zagorjeinternational

Županijska organizacija Narodne stranke – Reformisti Varaždinske županije u utorak je održala izborno – izvještajnu skupštinu na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Natalija Martinčević, a za potpredsjednike Branimir Nađ i Željko Bedeković.
Natalija Martinčević prisutnima je zahvalila na povjerenju te prezentirala dosadašnji rad i planove, posebno naglasivši kako su Reformisti na lokalnim izborima ostvarili odlične rezultate, o čemu govori činjenica da su najjača samostalna lista u Županijskoj skupštini, s devet osvojenih mandata, četiri načelnika općina u županiji, 53 vijećnička mandata u gradovima i općinama te da iz redova Reformista dolazi i predsjednica Gradskog vijeća Varaždina.

‘Preporodili turizam’

Smatramo da politika nije beskonačno politiziranje, prozivanje i stalno negodovanje o svemu i svima, već konkretan, vidljiv i mjerljiv rad na dobrobit naših građana. To što govorimo i za što se zalažemo, pokazali smo u prošlom mandatu u Varaždinskoj županiji, koju smo od jedne od najneuspješnijih, pretvorili u perjanicu Hrvatske. Našim politikama i radom postali smo najuspješnija županija u realizaciji EU projekata i povlačenju EU novca, čime smo izgradili i obnovili škole, bolnice, Dom za starije i nemoćne, Minervu, Vodotoranj, osigurali besplatne obroke svim osnovnoškolcima, preporodili turizam naše županije i odradili još preko 200 većih i manjih projekata. Na taj način se brine za građane i na taj način se podiže kvaliteta života naših građana. Mi smo spremni raditi, spremni smo preuzeti odgovornost i spremni smo prihvatiti kritike ako ne isporučimo rezultat, ali nismo spremni trpjeti ničim utemeljena prozivanja i progone ljudi – istaknula je Martinčević.

Članovima stranke na povjerenju je zahvalio i Željko Bedeković, istaknuvši da će njegov prioritet biti jačanje stranke.

– Stranka smo građanskog centra i mislim da je upravo to potrebno našim građanima, čvrst centar koji će naglasak staviti na razvoj, projekte i budućnost, a ne na podjele, ideologije i prošlost. Stranku ćemo jačati i dalje i spremni izaći na izbore – rekao je Bedeković.
Novi potpredsjednik Županijske organizacije Branimir Nađ također je zahvalio kolegama i istaknuo kako će načelnici biti stup stranke u sljedećem razdoblju.

– Reformisti su pokazali da su stranka ideja i projekata, politika koje su važne za naše sugrađane i koje oni prepoznaju. Zajedno sa svojim kolegama načelnicima u našim općinama, pokazat ćemo da želimo, znamo i možemo, a vjerujem da će na sljedećim izborima Reformisti ostvariti još bolji rezultat – poručio je Nađ.

Iznimni rezultati

Prisutnima se obratio i predsjednik Reformista Radimir Čačić.

– Ova županija nije desna, HDZ-u je ovo potpuno neprirodno okruženje i osvajanje ove županije moglo se dogoditi samo na način na koji se i dogodilo – da se apsolutno svi udruže, lijevi i desni i maknu Reformiste iz županije, jer su shvatili da naše rezultate, naše projekte građani prepoznaju i da nas se drugačije neće moći riješiti. To su i odradili i doveli HDZ na vlast. Već sad je vidljivo da se HDZ tu apsolutno ne snalazi, da su izgubljeni, ne samo da novih projekata nema, već stoje i oni koje smo mi ostavili u tijeku. To je žalosno i loše za ovu županiju. Politike Reformista uvijek su veoma jasne i poznate. U Varaždinskoj županiji, u našem mandatu, ostvarili smo iznimne rezultate i projekti koje smo mi napravili, vidljivi su u cijeloj županiji. Naši načelnici sigurno će u svojim općinama pokazati isto tako odlične rezultate. Danas izabranom vodstvu stranke čestitam i želim uspješan i kvalitetan rad – rekao je Čačić.
Na skupštini je gošća bila predsjednica Gradskog vijeća Varaždina Zdravka Grđan.
Za članove Predsjedništva izabrani su Radimir Čačić, Verica Vitković, Rajko Solar, Sanja Kočet, Tomislav Paljak, Krešimir Horvat, Valerija Paljak, Jelena Pavleković, Nenad Koščak, a u Predsjedništvo stranke prema funkciji ulaze Natalija Martinčević, Željko Bedeković, Branimir Nađ, Robert Vugrin, Ivana Borovec, Vladimir Kozjak i Marijan Štefanko.
Izborna skupština Reformista Varaždinske županije održala se prema svim važećim Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, a ulaz na skupštinu bio je moguć samo uz važeće EU COVID potvrde.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter