NOVI MAROF: Gradi se preko milijun kuna vrijedna cesta u poslovnoj zoni

JENKAČ: Taj će pravac biti glavni ulaz u zonu, ali i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu

Objavljeno: 07.12.2021. zagorjeinternational

Na području grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovog puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.
Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296 kuna s PDV-om.
Jenkač je naglasio da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada, osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.
– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 posto, a 20 posto ide iz proračuna Grada. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.
Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.
– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj će pravac biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – pojasnio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba