Zagorsko, a svjetski poznato!

U Tvornici tekstila Trgovišće nastaju neki od najboljih damastnih tekstila na svijetu, koje koriste renomirani hoteli i restorani širom svijeta

Objavljeno: 06.12.2021. zagorjeinternational

U nekim od najboljih svjetskih skijališta, ali i u hotelima gradova poput Londona, Pariza i New Yorka, posteljina na krevetima dolazi upravo iz Hrvatske, a oznaka “TTT“ koju na sebi nosi, pokazuje da je točna lokacija s koje putuje u svijet, upravo jedno zagorsko mjesto, Veliko Trgovišće.


“Tvornica tekstila Trgovišće“ osnovana je prije 95 godina na zagrebačkom Črnomercu kao “Tvornica za pamučnu industriju“, a osnivač, inače rođeni Bečanin, je Felix Pollack von Parnegg. Tvornica je 60-ih godina promijenila ime u “Tekstilni kombinat Zagreb“, a 2008. godine pogoni su preseljeni u Zagorje, pod novim nazivom kojeg tvornica nosi i danas. Njeno je poslovanje potpomognuto 2012. godine dokapitalizacijom ‘private equity fonda’ “Quaestus“, piše Privredni.hr.  


Proizvodi su poznati po visokoj kvaliteti damastnoga stolnog i posteljnog rublja, a damastni stolnjaci i salvete koje tvornica proizvodi jedina u Hrvatskoj, ali i široj regiji, mogu se pronaći na stolovima svjetski poznatih restorana. Također, posteljine koje proizvode, nerijetko krase krevete nekih od najskupljih hotela u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Švicarskoj, Kanadi, SAD-u i Hrvatskoj.


Tekstili su načinjeni od stopostotne, češljane pamučne pređe od pouzdanih svjetskih dobavljača, a suvremeni strojevi olakšavaju delikatne radnje. Uzorci na tkaninama nastaju posebnom vrstom tkanja, gdje reljefni uzorak nastaje tako da se isprepliće pomoću osnove i potke, pa se svaki komad pretvara u dugotrajan i luksuzan proizvod.


Uz gotovo stoljetnu tradiciju izrade vrhunskih tkanina, “Tvornica tekstila Trgovišće“ ujedno je i nositelj oznake “Hrvatska kvaliteta za Damastno rublje − stolno i posteljno“, a istu nose samo natprosječno kvalitetni proizvodi “Made in Croatia“. Oznaka je priznanje proizvodu i proizvođaču te jamstvo potrošaču da on predstavlja vrh ponude. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba