Ho, ho, ho! U Zaprešić stiže "Adventska zafrkancija!

Središnji trg je postao blagdanska oaza s klizalištem, na ulicama će pjevati čestitari, a najviše iznenađenja pripremljeno je za najmlađe

Objavljeno: 06.12.2021. zagorjeinternational

Stiglo je mnogima najdraže doba godine! Vrijeme ljubavi, mira i dobrih želja, ali i vrijeme najukusnijih bakinih kolača, najljepših ukrasa i mirisa kuhanog vina. Vrijeme kada se uživa u druženjima na otvorenom, iako hladnoća štipka za obraze jer božićna veselja na ulicama i gradovima imaju posebnu čar.
Ove godine ta čarolija stiže i na glavni zaprešićki trg, na kojem će se uz božićne pjesme i dobro raspoloženje, družiti veliki i maleni, na “Adventskoj zafrkanciji”! Trg Ivana Pavla II. pretvoren je u blagdansku oazu s klizalištem, tradicionalnim božićnim specijalitetima, poklonima i sadržajima za najmlađe.
Božićni duh ušuljat će se u svaki kutak grada Zaprešića, zahvaljujući blagdanskim čestitarima koji će, ove godine po prvi puta, pjevati božićne pjesme na ulicama i trgovima grada, baš kao što je to običaj diljem svijeta. Djelić europskih advenata moći ćete osjetiti i kroz vođene ture Zaprešićem, a advent neće zaobići ni zanimljiva božićna ‘escape’ tura za zaljubljenike u avanture.
No, za mališane je ipak pripremljeno najviše iznenađenja. Imat će tako prilike upoznati najpoznatijeg soba na svijetu, Rudolfa, koji će ih odvesti ravno na Sjeverni pol, gdje ih očekuje Djed Mraz i pregršt zabave. Čitanje božićnih priča, radionice, potraga za adventskim blagom, nagradne igre i kazališne predstave samo su dio programa koji je  pripremljen za one koji se najviše vesele blagdanima – najmlađe posjetitelje!
S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine program neće donijeti velike koncerte i masovna okupljanja jer je želja organizatora da svi dočekaju blagdane sigurni, zdravi i u miru. Ali glazbe neće nedostajati, pa će se svi zainteresirani svakog vikenda moći družiti uz glazbenu kulisu sjajnih DJ-eva i ‘live acoustic’ svirki!
I za kraj, prišapnut ćemo vam jednu tajnu! Nestašna ekipa vilenjaka svake večeri dio slatkiša iz tvornice Djeda Mraza donosi na Trg Ivana Pavla II. Zašto? Provjerite od 3. prosinca do 9. siječnja na “Adventskoj zafrkanciji” u Zaprešiću.
Program “Adventske zafrkancije” potražite na www.visitzapresic.hr

Foto: TZ grada Zaprešića

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba