Alkoholizirani vozači izazvali dvije prometne nesreće

Slovenac (39) u Mokricama udario u vozilo ispred sebe, u Grtovcu 67-godišnjak sletio u kanal i udario u most

Objavljeno: 06.12.2021. JJ

U subotu oko 18 sati u Mokricama, na DC1, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede.
Do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući osobnim vozilom, brzinu kretanja nije prilagodio uvjetima na kolniku te stanju prometa ispred sebe, pa je došlo do udara u osobno vozilo koje se kretalo ispred, a kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, te slijetanja vozila van kolnika u kanal i prevrtanja na krov. Daljnjim nadzorom utvrđeno je kako je 39-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,59 promila.
Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok, a utvrđeno je da je 26-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, a 33-godišnji putnik u vozilu 26-godišnjaka, lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju oko 14 sati u Grtovcu je pak došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo kada 67-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na kolniku te je izlaskom iz zavoja došlo do zanošenja vozila i prelaska van ruba kolnika u odvodni kanal, gdje je udario u betonski most. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. Vozač (67) je zadobio teške tjelesne ozljede, a liječnička pomoć pružena mu je u OB Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba